Holmerpad 15, Tolbert
echt de aller lekkerste !!

De Jong aardbeien

   

Click here to edit subtitle

duurzaam

Op allerlei manieren proberen we zo duurzaam mogelijk het bedrijf te runnen. Zo heeft het bedrijf een eigen energievoorziening en een eigen waterbron. Verder is het bedrijf vrij extensief opgezet en is er veel aandacht voor de gezondheid van de planten, we werken met sterke en gezonde rassen. Hierdoor zijn er nauwelijks problemen met ziektes en plagen. Natuurlijke vijanden helpen ons om plaagdieren te onderdrukken.

Zonnepanelen:

Voor de benodigde elektriciteit is het bedrijf 100% zelfvoorzienend. Het dak van de schuur is voorzien van zonnepanelen met voldoende capaciteit voor het gehele bedrijf.

Water en kokos:

Voor het benodigde water beschikt het bedrif over een eigen waterbron. Dit bronwater is na eenvoudige zuivering van perfecte kwaliteit. Door deze kwaliteit kunnen we kokosgruis als potgrond gebruiken. Kokos is erg handig om in te telen en is meerdere seizoenen te gebruiken. Het is hierdoor veel duurzamer dan andere potgrond soorten.

meststoffen:

Met behulp van goede bemestingsschema's, een teeltbegeleider en eventuele plant- en potgrondanalyses is het gebruik van meststoffen zo optimaal mogelijk.

Natuurlijke vijanden:

Nagenoeg alle plaagdieren worden door natuurlijke vijanden bestreden. Zo worden er  roofmijten, galmuggen, sluipwespen en roofwantsen uitgezet om schadelijk plaagdieren te bestrijden. 

Door de aanleg van bijna 2000m2 Bloemen/kruiden stroken proberen we een nog beter natuurlijk evenwicht te krijgen.

Hierdoor worden er nauwelijks nog insecticiden gebruikt. Zo komen er van nature ook veel meer goede insecten op het bedrijf zoals dit Lieveheersbeestje die verzot is op bladluizen.

Schapen en onkruid.

Doordat het terrein wordt begraasd door een kudde blauwe en witte Texelaars groeit er eigenlijk nergens onkruid. Een enkel onkruidje wat nog wel bij de planten terrecht komt wordt handmatig verwijderd.